3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:23
No menu items!

ATENTATUL DE LA BATACLAN. Torturarea victimelor, dezvăluită într-o comisie de anchetă

spot_img

Un comisie guvernamentală franceză a audiat oficiali ai Franței în cazul atentatului terorist de la Bataclan, mărturii care, cenzurate până acum de guvernul francez, arată că teroriștii ar fi torturat victimele până se le ucidă în masă, potrivit unui document oficial.

Un șef din poliție a mărturisit în cadrul unei audieri în Parlament că, în noaptea atentatului, un ofițer anchetator a ieșit din clubul Bataclan cu lacrimi în ochi și vomitând, după ce a văzut în interior corpurile desfigurate ale victimelor. Marturia de 14 ore  cu privire la atacurile din noiembrie 2015 a avut loc în 21 martie 2016.

Potrivit acestei mărturii, teroriștii wahhabiști le-ar fi scos ochii victimelor, le-ar fi castrat și pus testiculele în gură, dar și ar fi eviscerat câțiva oameni. Potrivit relatării, femeile ar fi fost înjunghiate în organele genitale, iar actul ar fi fost filamt pentru propaganda ISIS (Daesh).

CITEȘTE AICI STENOGRAMA COMISIEI DE ANCHETĂ (ORIGINAL, LIMBA FRANCEZĂ)

Cu toate acestea, procurorii au susținut că aceste mărturii sunt simple zvonuri, în condițiile în care nu au fost găsite la fața locului instrumente de tortură, precum cuțite. În plus, ei au precizat că este foarte posibil ca schijele să fi provocat astfel de leziuni, constatate, de altfel, de legiști.

Pentru informarea Comisiei de anchetă, puteți să ne spuneți cum ați aflat despre actele de barbarie din Bataclan: decapitări, eviscerări, ochi scoși…?

Polițist: După atac, am fost cu colegii la Pasajul Saint-Pierre Amelot când l-am văzut pe unul dintre colegii noștri plângând și ieșind afară să vomite. El ne-a spus ceea ce a văzut.

Actele de tortură s-au întâmplat la etajul al doilea?

Cred că da, pentru că am intrat la parter (…) Corpurile nu au fost prezentate familiilor, deoarece erau oameni decapitați acolo, oameni spintecați. Erau femei cu organele genitale înjunghiate.

Toate acestea au fost înregistrate pe casetă video pentru Daesh?

Cred că da. Supraviețuitorii așa au spus.

Președintele comisiei, Georges Fenech: Într-adevăr, comisia este indignată de această informație. Tatăl uneia dintre victime mi-a remis copia unei scrisori trimise judecătorului de instrucție, din care citez pe scurt: „Cu privire la cauzele morții fiului meu A., la Institutul de Medicină Legală din Paris, mi s-a spus, și ce șoc a fost pentru mine la acel moment, că i-au tăiat testiculele, i le-a pus în gură și a fost eviscerat. Când l-am văzut de la distanță, printr-un geam, pe masa de autopsie, un psiholog aflat lângă mine mi-a spus că avea ochiul drept. Mi s-a spus că, într-adevăr, i-au înțepat ochiul drept și i-au tăiat partea dreaptă a feței sale, după cum am putut vedea cu toții că avea un mare hematom pe fața lui”.

Emanuel Stan