6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:03
No menu items!

LOVITURĂ DE STAT EȘUATĂ ÎN TURCIA: 90 morți, 1.154 răniți și 1.563 arestări între militari / VIDEO

spot_img

Prim-ministrul turc a denunțat vineri seară o “tentativă ilegală” a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parțială în direcția Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul. Armata turcă a anunțat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea și menține drepturile omului. Șeful Statului Major al armatei turce este printre cei luați ostatici la cartierul general din Ankara. Președintele turc Tayyip Erdogan este în siguranță.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunțat o “revoltă a unei minorități în interiorul armatei”. Un ofițer recent înlăturat ar fi principalul organizator al tentativei de lovitură de stat.

Avionul în care se afla președintele Erdogan a aterizat la Istanbul. Erdogan a apărut în mijlocul mulțimii de susținători în afara aeroportului din Istanbul. Cel puțin 90 de persoane au murit și 1.154 au fost rănite. Autoritățile de la Ankara au operat 1.563 de arestări din cadrul personalului militar pe întreg teritoriul țării.

Cinci generali și 29 de colonei au fost demiși din funcții la ordinul ministrul de interne, Efkan Ala, a precizat agenția de presă turcă.

Prim-ministrul turc Binali Yildirim a ordonat sâmbătă armatei să doboare avioanele și elicopterele aflate în mâinile militarilor puciști, a declarat un responsabil turc, citat de AFP.

“Avioane de luptă au decolat de la baza lor din Eskisehir”, în vestul Turciei, pentru a lupta contra aparatelor rebelilor, a precizat același responsabil turc.

R.D.