32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:10
No menu items!

Locuitorii din Bacău, fără apă potabilă de 5 zile. Avaria se prelungește până sâmbătă

spot_img

Municipiul Bacău se confruntă, de luni seară, cu lipsa apei potabile, după ce o avarie majoră s-a produs la magistrala de aducţiune de la Valea Uzului.

„Am fost informat de directorul CRAB, Nina Chiper, că va reumple aducţiunea începând de vineri dimineaţă şi abia sâmbătă am putea avea apă cu debit normal la robinete.

Încă de marţi, 1 februarie, colegul meu Gabriel Cojocaru, doctor inginer în inginerie civilă, a explicat soluţia tehnică cu masivul de ancorare, aceasta fiind o banalitate tehnică nicidecum ceva excepţional”, a anunțat primarul Lucian Viziteu.

Primarul crede că în responsabilii pentru avarie ar trebui să își prezinte demisia:

„La CRAB sunt probleme grave şi nu voi lăsa lucrurile aşa! Modul în care s-a acţionat ne arată că cei de la CRAB sunt depăşiţi tehnic.

Cred că se impun DEMISII de onoare urgente. Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a ne asigura că în aceste companii lucrează profesionişti veritabili şi nu oameni care au ajuns aici doar pentru că au fost susţinuţi politic de un partid sau altul”, a menționat Lucian Viziteu.

Edilul a declarat cu câteva zile în urmă că 70% dintre locuitorii orașului sunt afectați de avarie. Totodată, mai mult de 10 școli au întrerupt cursurile în format fizic din cauza avariei.

„Creșele sunt asigurate cu apă, căminul de bătrâni, cele două spitale nu au probleme, școlile care au rămas și funcționează în regim normal au primit cuburi de apă pentru toate nevoile.”, spunea Lucian Viziteu.