8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 4:57

Liviu Dragnea, propus la șefia Camerei Deputaților, dar nu renunță la dorința de a fi premier

spot_img

Grupul parlamentar al PSD l-a propus pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în condițiile în care celelalte grupuri parlamentare nu au făcut nicio propunere. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei Deputaților de Eugen Nicolicea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, că ”probabil” va prelua şefia Camerei Deputaţilor, la propunerea „insistentă” a colegilor săi din PSD, el arătând că această poziţie i-ar permite să se asigure că Guvernul şi Parlamentul respectă programul de guvernare votat la alegeri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, că „probabil” va prelua şefia Camerei Deputaţilor, la propunerea „insistentă” a colegilor săi din PSD, el arătând că această poziţie i-ar permite să se asigure că Guvernul şi Parlamentul respectă programul de guvernare votat la alegeri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat miercuri de ce a afirmat că nu este premier „deocamdată” şi dacă plănuişte, pe viitor, să devină premier, el arătând că votul din 11 decembrie şi susţinerea PSD i-au pus în rucsac bastonul de şef al Executivului căruia nu-i dă foc „încă”. „Votul cetăţenilor şi susţinerea partidului mi-au pus un baston de premier în rucsac şi îl ţin acolo. De aia am spus «deocamdată». Încă nu-i dau foc. Nu se ştie niciodată”, a răspuns Dragnea.

Explicaţiile vin după ce preşedintele PSD a declarat miercuri, după consultările de la Cotroceni, că avea dreptul legitim să solicite pentru el funcţia de prim-ministru, dar că o „condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională” l-au făcut să nu solicite acest lucru „deocamdată”.

Valeriu Motoc