34.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024 - 20:09
No menu items!

Lista „greilor” lumii care au recunoscut consumul de marijuana

spot_img

Mai multe personalități ale vieții publice și conducători ai unor companii celebre din SUA şi Marea Britanie au recunoscut că au fumat marijuana sau că au susținut legalizarea acesteia.

Personalităţi celebre precum Oprah Winfrey sau Michael Bloomberg au dat de înţeles că a fost un episod care ţine de trecut, în vreme ce veterani ca Hugh Hefner sau George Zimmer sunt cunoscuţi pentru pasiunea de o viaţă pentru acest drog recreaţional, informează publicația Fortune.

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Bill Gates, nu a lămurit problema legată de consumul personal, chiar dacă a fost subiectul unor speculaţii lanstae pe această temă. Cu toate acestea, într-un interviu acordat Playboy în 1994, Bill Gates a vorbit despre zvonurile cum că nu ar fi străin de consumul de LSD, nu a negat, dar a susţinut faptul că în tinereţe a făcut unele lucruri pe care nu le-a continuat mai târziu. În SUA şi unii politicieni au început să recunoască pasiunea pentru marijuana. Jeb Bush, candidat la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale americane, este unul dintre politicienii sinceri. 

Hugh Hefner

hugh_hefner

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, militează deschis încă din 1970 pentru legalizarea marijuana. El a fost citat într-o carte despre istoria mişcării de legalizare ca susţinând că marijuana i-a deschis “lumea simţurilor” şi că l-a ajutat să descopere o nouă dimensiune a sexualităţii. 

Richard Branson

Richard Branson, fondatorul Virgin Group, a mers cel mai departe. El s-a declarat gata să investească în industria marijuana dacă acest lucru ar fi legal. El a dezvăluit că a învăţat să ruleze ţigări de cannabis de la faimosul chitarist al trupei Rolling Stones, Keith Richards, cunoscut drept un “expert” în materie. 

Oprah Winfrey

oprah winfrey

Starul TV, în prezent CEO al Harpo Productions şi al Oprah Winfrey Network, nu a avut niciodată o poziţie publică în privinţa legalizării acestui drog. Ea a recunoscut însă de două ori în emisiuni televizate că a fumat marijuana în trecut. 

George Zimmer

Fondatorul şi fostul CEO al Men’s Wearhouse a declarat la CNBC luna trecută că a fumat cannabis în mod regulat în ultimii 50 de ani. Omul de afaceri este un suporter declarat al legalizării consumului de marijuana în scopuri recreaţionale şi este de aşteptat că va milita pentru această cauză în statul California. 

John Sperling

John Sperling, fostul CEO al Universităţii din Phoenix, care a murit anul trecut la vârsta de 93 de ani, a fost un alt binecunoscut promotor al consumului de cannabis. Diagnosticat cu cancer de prostată, acesta a reuşit să învingă boala şi a susţinut că faptul că a fumat marijuana l-a ajutat să suporte mai uşor efectele secundare ale tratamentului. Personaj excentric, Sperling a ajuns în prima pagină a ziarelor şi pentru tentativele nereuşite de a-şi clona câinele. 

Michael Bloomberg

michael-bloomberg

Fostul primar al oraşului New York şi CEO al trustului media Bloomberg. „Bineînţeles că am fumat. Mi-a şi plăcut”, a declarat el în 2001, afirmaţie care l-a făcut să devină în 2002 protagonistul principal al reclamelor pro-marijuana. Odată cu mandatele de primar, Bloomberg şi-a revizuit însă poziţia. 

Mark Johnson

Un alt CEO care a făcut senzaţie cu opiniile sale pe tema marijuana este Mark Johnson, şeful Descartes Labs, o companie din industria IT. Pe când era CEO al Zite, a declarat pentru Bloomberg că practic aproape toată lumea din Silicon Valley fumează cannabis, fără vreun impact negativ asupra productivităţii. 

Bill Gates

bill gates

A declarat că a votat în favoarea legalizării marijuana la referendumul din 2012 din statul Washington pe motiv că o asemenea măsură ar fi un “experiment” interesant. El a refuzat să declare dacă este sau a fost un consumator, deşi în 1994 a recunoscut că a luat LSD în tinereţe. 

Emanuel Stan