5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 17:48
No menu items!

Acces gratuit pentru cei cu nume de animale

spot_img

Ziua Mondială a Animalelor va fi sărbătorită, duminică, la Bucureşti, la Muzeul „Grigore Antipa”, unde cei cu nume ce amintesc de necuvântătoare vor avea acces gratuit. La Grădina Zoologică, vor fi organizate activităţi pentru copii.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă, duminică, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, acces gratuit „tuturor vizitatorilor al căror nume aminteşte de prietenii noştri necuvântători”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Cu aceeaşi ocazie, la Grădina Zoologică Bucureşti vor fi organizate, între orele 9.30 şi 12.00, în zona foişorului, mai multe activităţi pentru copii, dar şi concursuri, care se vor desfăşura între orele 11 şi 12, iar cele mai bune performanţe vor fi răsplătite cu premii, anunţă Primăria Capitalei.

De asemenea, copiii sunt aşteptaţi la “Lecţia de Zoologie”, unde vor putea dobândi cunoştinţe noi despre animalele de la zoo, rolul grădinilor zoologice, cauze ale dispariţiei animalelor şi importanţa zilei de 4 octombrie. La această prezentare vor participa şi elevi din şcolile bucureştene.

Întreaga atmosfera va fi întreţinută de cele trei mascote, leul, iepurele şi maimuţa, dar şi de cercetaşi de la Centrul Dimancescu, care vor oferi informaţii suplimentare vizitatorilor.

Ziua Mondială a Animalelor a luat naştere în urma convenţiei ecologiştilor din Florenţa, în anul 1931, şi a avut ca scop atragerea atenţiei asupra creşterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariţie, arată reprezentanţii Muzeului Antipa.

În Declaraţia Universală a Drepturilor Animalelor, proclamată la sediul UNESCO din Paris, în 1978, se afirmă că „necunoaşterea şi desconsiderarea acestor drepturi l-au condus şi continuă să-l conducă pe om să comită crime contra naturii şi a animalelor” şi că “educaţia trebuie să cultive încă din copilărie observarea, înţelegerea, respectarea şi dragostea faţă de animale”.

Olimpia Diaconiuc