17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 13:55

„Scandalul Volkswagen”. Cum afli dacă mașina ta Audi este afectată

spot_img

Producătorul auto german Audi își informează, începând de vineri, clienții din Germania, prin intermediul paginii sale web, dacă autoturismul lor este afectat de scandalul noxelor și, începând de săptămâna viitoare, va face același lucru și în cazul clienților din alte țări.

Audi precizează că proprietarii de autoturisme Audi vor trebui să introducă numărul de identificare al mașinii pe pagina web și vor putea afla dacă aceasta este sau nu implicată în scandalul motoarelor „trucate”. Începând de săptămâna viitoare, această funcție va fi disponibilă și pe site-ul Audi din alte țări.

De asemenea, posesorii acestei mărci a grupului Volkswagen pot obține informații și prin intermediul concesionarilor și al birourilor de relații publice naționale.

Compania a menționat că în următoarele săptămâni va anunța dacă este nevoie să fie făcute modificări la autovehiculele cu motor diesel EA 189 de 1,6 sau 2 litri, Euro5. Nu sunt afectate motoarele TDI de 1,6 și 2 litri Euro 6, și nici motoarele TDI V6 și V8.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen.

Emanuel Stan