3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:11
No menu items!

Liderul nord-coreean ordonă efectuarea mai multor teste nucleare

spot_img

Kim Jong-Un a supravegheat un test cu rachete balistice şi a ordonat efectuarea unor teste nucleare adiţionale pentru îmbunătăţirea capacităţii militare a ţării, conform agenţiei de presă KCNA.

Dragul tovarăş Kim Jong-un a spus că munca trebuie consolidată pentru a îmbunătăţi capacitatea de atac nuclear a ţării şi a emis noi sarcini de luptă pentru a continua testele de explozie nuclearăKCNA

Liderul nord-coreean a fost citat în presa naţională săptămâna trecută, declarând că ţara sa a reuşit să miniaturizeze focoase nucleare care pot fi montate pe rachete balistice.

Tensiunile au crescut brusc în Peninsula Coreeană după ce Coreea de Nord a efectuat al patrulea test nuclear în ianuarie şi a tras cu o rachetă cu rază lungă de acţiune luna trecută, lucru care a determinat Consiliul de Securitate al ONU să adopte noi sancţiuni.

Efectuarea mai multor teste ar fi o încălcare clară a sancţiunilor ONU care interzic, de asemenea, testele cu rachete balistice.

Întrebat ce părere are despre comentariile lui Kim Jong-Un, Ministrul Unificării din Coreea de Sud, Jeong Joon-hee, a spus: ,,Este pur şi simplu un comportament nechibzuit din partea cuiva care nu are habar despre cum funcţionează lumea.”

Din punct de vedere tehnic, Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii încă se află în război cu Coreea de Nord, deoarece Războiul Coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu, nu cu un acord de pace.

Octavian Cătuşanu