11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 1:16

Alți 20 de copii, la spital după ce au băut lapte la școală. Programul “Lapte și corn”, suspendat / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov a decis să suspende programul “Laptele şi cornul” care urma să se distribuie vineri şi luni, după ce numărul copiilor care au ajuns la spital de la Şcoala Generală nr. 31 a ajuns la 23.

„Am luat decizia de a suspenda programul de astăzi (vineri – n.r.) şi pentru ziua de luni, până când vom avea nişte rezultate în acest caz. Am încercat astăzi să iau legătura şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov şi într-un final am reuşit să vorbesc cu ei şi să le comunic că am luat această decizie şi au fost de acord cu suspendarea programului“, a anunțat inspectorul școlar Ariana Bucur.

Potrivit inspectorului, “laptele consumat atât de copiii din Braşov, cât şi de cei din Codlea care au acuzat probleme digestive provine de la firma Dorna, din Suceava”.

Nu mai puțin de 20 de copii din Codlea şi Braşov acuză dureri abdominale, vineri, după ce au băut din laptele oferit la şcoală prin programul guvernamental “Lapte şi Corn”. Directorii au chemat imediat Ambulanţa, iar elevii sunt consultaţi acum de medici.

“Numărul copiilor care acuză dureri abdominale, grețuri, vărsături a ajuns la 20 – 16 la Școala generală nr. 31 din Brașov și patru la Școala generală nr. 2 din Codlea”, a declarat vineri la prânz, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Uurgență (ISU) Brașov, Ciprian Sfreja.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că la Școala generală nr. 31 se află patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și un echipaj SMURD, urmând ca o parte dintre copii să fie transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.

Potrivit autorităților, la școala din Codlea, furnizorul de lapte a fost schimbat în urmă cu două zile.

Inspectori de la Direcția de Sănătate Publică Brașov vor merge la cele două școli pentru a face verificări.

Cu doar o zi în urmă, 40 de elevi de la Școala Generală “Iulia Hașdeu” din municipiul Galați au fost transportați la spital cu peste zece ambulanțe, după ce li s-a făcut rău, cel mai probabil după ce au consumat laptele distribuit prin programul “Laptele și Cornul”.

R.D.