22.6 C
București
joi, 30 mai 2024 - 21:48
No menu items!

Lia Savonea vrea să vadă cine este vinovat pentru neregulile de la Înalta Curte de Casație și Justiție

spot_img

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea a anunțat într-o declarație de presă făcută vineri,  5 iulie, că va convoca Secția pentru Judecători a CSM pentru a discuta despre posibile responsabilități la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție după decizia Curții Constituționale care a admis conflictul Parlament – Înalta Curte, stabilind astfel că la instanța supremă ar fi trebuit să existe complete specializate pe cauze de corupție. 

”În calitate de președinte al CSM voi convoca Secția pentru Judecători în vederea analizării responsabilității conducerii instanței supreme, cel mai probabil printr-un control al Inspecției Judiciare”, a declarat Lia Savonea. 

Potrivit textelor de lege în vigoare, responsabilitatea propunerii constiturii completurilor specializate revenea președintelui instanței supreme sau vicepreședintelui care era răspunzător de activitatea în materie penală. 

Președintele CSM, Lia Savonea a remarcat că este al doilea conflict de natură constituțională admis CCR ca efect al nerespectării dispozițiilor legii de către conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție

 

Cristi Ciupercă