19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 7:01

Boicotul continuă în CSM. Validarea Adinei Florea la conducerea SIIJ, amânată din cauza concediilor

spot_img

Validarea procurorului Adina Florea ca procuror șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție se va amâna cel mai probabil pentru la toamnă după ce președintele Consiliului Superior al Magistraturii, instituție care trebuie să facă acest demers, Lia Savonea a declarat vineri, 5 iulie, că o ședință a plenului nu va avea loc nici săptămâna viitoare.

„Legat de ședința de plen. Nu s-a putut întruni în mai multe încercări anterioare. Cel puțin săptămâna viitoare, o astfel de ședință nu va avea loc deoarece mai mulți judecători și procurori sunt sunt planificați în cconcedii de odihnă. Urmează să mai dezbatem în cadrul Consiliului, între membrii judecători și procurori, și împreună să găsim calea cea mai bună în vederea deblocării situației în care s-a ajuns. Deocamdată nu au fost luate măsuri de niciun fel”, a spus Lia Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii.

Plenul CSM a fost amânat, miercuri, pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum.

Inițial, mai mulți judecători și procurori au boicotat plenul și nu s-au prezentat la ședință, apoi  au transmis, printr-un comunicat de presă, că vor să fie eliminate de pe ordinea de zi punctele care vizează Secția de anchetare a magistraților până sunt publicate rapoartele GRECO și al Comisiei de la Veneția.

Pe numele celor care au boicotat ședințele de plen a fost depusă, între timp, și o plângere penală pentru abuz în serviciu la SIIJ. 

CITEȘTE ȘI: DANA GÎRBOVAN: ESTE INADMISIBIL CA UN RAPORT GRECO SĂ FIE FOLOSIT PENTRU BLOCAREA SIIJ