15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:19
No menu items!

Kovesi le dă lecții de anticorupție bulgarilor, chiar după decizia CCR pe dosarul „OUG 13”

spot_img

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va merge în Bulgaria, săptămâna viitoare, pentru a le împărtăși colegilor de la Sud de Dunăre din experiența structurii pe care o conduce.

Potrivit agenției bulgare de știri Novinite, Laura Codruța Kovesi a fost ivitată de Curtea Supremă de Casație (VKS) pentru a prezenta progresul luptei anticorupție din România. Conferința cu tema „Experiența românească. Instituții și măsuri anticorupție” va avea loc pe 16 martie la Sofia, fiind organizată de VKS.

Modelul anticorupție din România a fost îmbrățișat de Bulgaria, țară criticată de Bruxelles pentru slaba activitate în condamnarea unor înalți politicieni acuzați de corupție. Deși președintele bulgar Rumen Radev a promis în campanie că va adopta modelul românesc și că va merge la București pentru a-l studia, nu a avut loc nicio întâlnire între șeful statului bulgar și Kovesi.

Vizita șefei DNA pentru împărtășirea experienței românești vine pe fondul unui val de achitări în dosare instrumentate de DNA și de probleme interne ale unor procurori, precum și după decizia Curții Constituționale prin care este criticată dur imixtiunea abuzivă a procurilor în procesul legislativ prin deschiderea dosarului „Ordonanța 13”.

Emanuel Stan