5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:02

Klaus Iohannis, somat să spună public dacă a știut sau nu de arestul lui Florin Cîțu

spot_img

PSD îi cere președintelui Klaus Iohannis să aibă o ieșire publică și să spună clar dacă a știut sau nu despre faptul că premierul Florin Cîțu a făcut două zile de pușcărie în SUA.

”PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Florin Vasile Cîțu în momentul în care l-a desemnat pentru funcția de prim-ministru al României. Această clarificare în fața opiniei publice este absolut necesară având în vedere că președintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîțu în funcția de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut”, se arată în comunicatul PSD.

Referitor la propaganda susținătorilor lui Cîțu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulație, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîțu sunt infracțiuni care sunt sancționate penal inclusiv de legislația românească. Caracterul penal al sancțiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României.”, mai scriu cei de la PSD.

E. Stan