28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:21
No menu items!

Klaus Iohannis merge în vizită în Republica Moldova

spot_img

Klaus Iohannis va merge în vizită de stat în Republica Moldova miercuri, 16 martie, pentru discuții cu Maia Sandu.

În contextul războiului cu Ucraina, cei doi șefi de stat se vor întâlni miercuri după-amiază, conform unor surse politice. Atât România, cât și Republica Moldova se confruntă, la granițele cu Ucraina, cu un flux mare de refugiați. 

De asemenea, situația Republicii Moldova, ca stat vecin cu Ucraina și care nu face parte din NATO sau UE, a mai fost discutată atât la nivelul CSAT-ului român, cât și în cadrul întâlnirilor oficiale pe care Klaus Iohannis le-a avut cu ceilalți lideri europeni și americani. La conferința de presă comună de săptămâna trecută, în cursul vizitei oficiale pe care vicepreședintele SUa Kamal Harris a făcut-o la București, Iohannis spunea că discuțiile au vizat și situația Republicii Moldova.

„Am discutat, totodată, şi despre sprijinul atât de necesar pe care trebuie să îl acordăm Republicii Moldova. Situaţia în care se află ţara vecină este unică, din punctul de vedere al numărului foarte mare de refugiaţi raportat la cel al populaţiei. Această presiune se suprapune pe dificultăţile de ordin economic sau energetic cărora Republica Moldova este nevoită să le facă faţă”, declara preşedintele român după întâlnirea cu Harris.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a avut, tot săptămâna trecută, o întâlnire cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la Chișinău. 

M. Nedelcu