21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:34
No menu items!

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier

spot_img

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier din partea PNL, joi, după consultările pe care le-a avut la Cotroceni cu partidele parlamentare.

„Am fost foarte fericit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, au avut o decizie în unanimitate și l-au propus pe Nicolae Ciucă premier”, a declarat președintele.

„Discuțiile de azi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții.

Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum, criza politică trebuie să se încheie. E nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele. Să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. E inadmisibil să continuăm în acest stil Avem criza pandemică, o situație dramatică în spitale, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu puteri depline”,a mai declarat Klaus Iohannis, care a susținut declarația de presă alături de Nicolae Ciucă.

PNL a decis să formeze un Guvern minoritar cu UDMR, eventual cu susținerea PSD, iar la negocierile, de joi, de la Cotroceni, l-a propus pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă ca premier. De altfel, Florin Cîțu a recunoscut, în declarațiile ulterioare discuțiilor de la Cotroceni, că Nicolae Ciucă ar avea mai multe șanse să facă o majoritate, față de nominalizarea sa ca premier, criticată atât de USR, cât și de PSD.

Marilena Nedelcu