3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 4:22
No menu items!

PSD nu susține un Guvern minoritar PNL, dar nu exclude discuțiile cu PNL, pentru formarea unei majorități

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, după consultările de la Cotroceni, că între PSD și PNL nu a existat până în acest moment un dialog, însă este dispus să discute cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

„Am făcut un apel către toți liderii partidelor politice să ne strângem și să găsim o soluție. Rămân consecvent că o soluție pentru România pe termen mediu, nu scurt, este un Guvern cu largă susținere parlamentară. Din decizia PNL, de a face altă desemnare decât Cîțu, am înțeles foarte clar că se dorește o conturare, din nou, a unui Guvern de dreapta, deoarece știm cu toții că suprasolicitarea USR a fost ca Florin Cîțu să nu fie premier”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a menționat că între PSD și PNL nu a existat până în acest moment un dialog, însă nu a exclus că vor exista discuții după desemnarea noului premier.

“Nu există dialog până în acest moment privind formarea unei majorități. Conform Constituției, PSD a câștigat alegerile și atunci PSD nu poate face parte dintr-un Guvern fără să aibă primul-ministru desemnat din partea PSD. În momentul în care vom avea un prim ministru desemnat, conform spuselor de ieri din Parlament, vom avea un dialog pentru formarea unei majorități și vom vedea ce decizii vom lua. Cel mai stabil partid din România și cel mai responsabil este în continuare PSD. Dacă există opinii în interiorul partidului, mă mândresc cu acest lucru”, a precizat Ciolacu, după consultările de la Cotroceni.

Liderul PSD a menționat că va avea însă o discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

„PSD nu cere nimic. Îmi ajunge șef la ciuma roșie. PSD nu merge la Vila Lac, la invitația PNL. Dacă dorește președintele PNL să avem discuții întâi să-și schimbe opțiunile. Conform cutumelor, PSD discută cu premierul desemnat. Să își schimbe decizia la PNL că nu discută cu PSD. O să avem discuții cu domnul Ciucă, dacă ne cheamă”, a concluzionat Ciolacu.

                                                                                                                   Adina Silav