8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:48
No menu items!

Nicolae Ciucă va fi desemnat premier

spot_img

Noul premier desemnat va fi actualul ministru al Apărării. PNL a decis să formeze un Guvern minoritar cu UDMR, cu susținerea PSD, iar la negocierile, de joi, de la Cotroceni, îl va propune pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă premier.

Surse politice au declarat că propunerea PNL este Nicolae Ciucă, și nu Florin Cîțu, care nu ar strânge voturile necesare pentru o majoritate, nici de la USR, nici de la PSD.

Cel mai probabil, susțin aceleași surse, Guvernul va fi minoritar, cu miniștri PNL și UDMR, dar susținut și de PSD, având în vedere că nu mai este nominalizat Florin Cîțu.

Consultările partidelor politice cu președintele Klaus Iohannis încep joi la ora 11.00. Înaintea întâlnirii cu şeful statului, partidele îşi stabilesc strategia, în ședințe care au loc joi dimineața, între 9.30 și 10. 

Nicolae Ciucă are 54 de ani și este un general cu 4 stele în rezervă, în prezent fiind ministrul Apărării Naționale. În perioada 7 decembrie 2020 – 23 decembrie 2020, el a fost prim-ministru interimar al României, în urma demisiei lui Ludovic Orban și până la desemnarea lui Florin Cîțu.

La sfârșitul anului 2020, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, numele său a mai fost vehiculat ca posibilă propunere pentru funcția de prim-ministru cu mandat plin, dar Klaus Iohannis l-a propus, până la urmă, pe Florin Cîțu pentru această funcție.

Adina Silav