0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:53
No menu items!

Florin Cîțu: “Eu l-am propus pe Nicolae Ciucă premier”

spot_img

Florin Cîțu, președintele PNL a declarat, joi, după consultările cu Klaus Iohannis, că a renunțat să mai fie nominalizat ca premier din partea PNL: “Eu am avut propunerea ca Nicolae Ciucă să fie premier, ca să deblocăm cât mai repede această criză politică”.

“Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN și a fost acceptată de către colegii mei. Este mai important, în acest moment, să avem un Guvern cu puteri depline”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat de ce s-a răzgândit și nu va mai fi el propunerea PNL de premier, așa cum anunțau liderii partidului miercuri seară, Cîțu a răspuns că acum este sigur că va găsi susținere pentru o majoritate în Parlament.

“Nu este brusc, suntem într-o criză politică pe care vrem să o rezolvăm. A venit în contextul unei crize politice pe care alte partide au generat-o și pe care au demonstrat că nu o pot rezolva, că nu au obținut o majoritate. Eu sunt sigur că vom găsi susținere în Parlament”, a adăugat Cîțu.

Nicolae Ciucă nu a făcut parte din delegația cu care PNL s-a prezentat la Cotroceni.

Cîțu a mai spus că “PNL a dat dovadă de maturitate și responsabilitate pentru a debloca criza politică”, de aceea l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, în funcția de premier, care va forma noul Guvern alături de partenerii de coaliție de la UDMR. 

Marilena Nedelcu