32.5 C
București
luni, 17 iunie 2024 - 14:39
No menu items!

Klaus Iohannis cheamă liderii coaliției de guvernare la consultări

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, joi, la discuţii pe liderii formaţiunilor din Coaliţiei de guvernare, pentru a media scandalul uriaş dintre PNL şi USRPLUS în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan de către premierul Florin Cîţu, au declarat surse pentru Antena 3.

USR-PLUS a anunțat că îi retrage sprijinul politic premierului Florin Cîțu, care l-a demis, fără a consulta partenerii de coaliție, pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Președintele Klaus Iohannis a semnat după numai 2 ore decretul de revocare din funcție, semn că își dăduse acceptul asupra acestei schimbări. Decretul de revocare a fost publicat imediat în Monitorul Oficial.

Premierul l-a propus, de asemenea, pe Dan Barna ca interimar la Sănătate, dar acesta a refuzat, astfel că România se află acum într-o criză majoră – în plină pandemie, nu are un ministru al Sănătății.

Liderii USR-PLUS nu au vrut să nominalizeze un alt membru al formațiunii la portofoliul de la Sănătate, așa cum le-au cerut public premierul Cîțu și președintele PNL, Ludovic Orban.

Emanuel Stan