10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 14:02

Klaus Iohannis anunță de la New York că va participa la Congresul PNL de sâmbătă

spot_img

Klaus Iohannis, aflat zilele acestea la New York, a anunţat că va participa, sâmbătă, 25 septembrie la Congresul PNL în care se va alege preşedintele formaţiunii, notează Agerpres. Iohannis nu crede într-o demitere a Guvernului și spune că actuala criză politică va fi rezolvată după cele două congrese PNL și USR PLUS.

Şeful statului consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

“Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

În ceea ce îl privește pe președintele PNL Ludovic Orban, care a făcut o serie de declatrații marți seara, în cadrul unui interviu acordat Televiziunii Publice, Klaus Iohannis a spus: “Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”.

                                                                                                      C.D.