12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:06
No menu items!

Judecătorii care au condamnat-o pe Mariana Rarinca au închis-o și pe femeia care a furat mâncare pentru fetița ei

spot_img

Judecătorii Dorel Matei şi Bogdan Tudoran, de la Curtea de Apel Bucureşti, au format completul care a condamnat-o la trei ani de detenţie pe Gheorghiţa Iordache, după ce în fond femeia fusese condamnată la un an cu suspendare pentru că a furat mâncare dintr-un magazin pentru a-i duce acasă fetiței ei, Ana Maria, de 9 ani, rezultă din informaţiile aflate pe portalul instanţelor, citate de coalitiaromanilor.org.

În urma acestei decizii judecătoreşti din data de 26 februarie 2015, o fetiţă de 9 ani a rămas numai cu tatăl ei bolnav şi trăiesc amândoi într-o magazie dărăpănată, cu acoperişul spart, gata oricând să se răstoarne peste ei.

Ana Maria a terminat clasa a III-a cu calificativul „foarte bine”, fiind apreciată de învăţătoare şi colegi. Ea a spus că, atunci când se va face mare, ar dori să se facă avocat sau medic veterinar, să poată ajuta animalele. „Eu mereu pe străzi văd câini maidanezi loviţi şi amărâţi, n-au ce mânca, ca mine în unele zile, şi mi se face milă”, a spus Ana Maria.

Vorbind despre neajunsurile financiare şi condiţiile  improprii în care trăieşte, Ana Maria a spus că nu le-a reproşat niciodată nimic părinţilor. „Am înţeles de fiecare dată, niciodată nu le-am reproşat ceva. Mi-au zis că nu avem bani să îţi oferim, nu putem şi am înţeles”, a spus aceasta.

De când mama este întemniţată, Ana Maria este cea care are grijă şi de tatăl ei. „El nu mai are putere. Eu trebuie să-l încurajez, să am grijă de el”, a spus fetiţa. „Nu am luat decât mâncare, salam, caşcaval”, a spus Gheorghiţa Iordache la „Acces Direct”, de la Antena 1. „Am fost condamnată în lipsa la 3 ani. M-au luat de pe stradă”.

Întrebata ce îşi doreşte, fetiţa a spus că are două dorinţe „mai mici: o casă mai normală, nu magazia asta, şi să o am pe mama lângă mine”.

Cazul a cutremurat atenţia publică după ce, în seara zilei de 7 iulie, Ana Maria a scris în direct o scrisoare Preşedintelui Klaus Iohannis prin care i-a cerut să-i graţieze mama. Administraţia Prezidenţială a comunicat a doua zi, pe 8 iulie, postului Antena3 că „preşedintele Klaus Iohannis a dispus demararea verificărilor şi a solicitat informaţii de la instituţii competente” referitoare la acest caz.

Judecătorii Dorel Matei şi Bogdan Tudoran au devenit celebri în ţară după ce au admis o contestaţie foarte controversată din partea DNA, în urma căreia Mariana Rarinca, după ce a fost achitată definitiv, a fost rejudecata şi condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare, după ce iniţial a stat 6 luni în arest preventiv.

Andrei Tudor