11.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 3:53
No menu items!

Petiție online pentru grațierea unei mame care a furat mâncare pentru fetița sa

spot_img

Specialistul în marketing, Liviu Pleșoianu, unul dintre invitații emisiunilor de la Antena 3, a inițiat o petiție online pentru grațierea unei mame condamnate pentru că a furat de mâncare pentru fetița sa de 9 ani.

Cazul a fost prezentat la emisiunea „Acces Direct”, de la Antena 1, unde a fost prezentă fetița femeii condamnate, iar aceasta din urmă a povestit ce s-a întâmplat de a ajuns în închisoare.

„Putem face un pas mare spre însănătoșirea fibrei noastre naționale chiar acum – putem semna această petiție pentru a ajuta 3 oameni, 3 semeni de-ai noștri: fetița de 9 ani, mama ei aflată după gratii și tatăl slăbit și bolnav. Solicităm grațierea mamei care a recurs la gestul disperat de a fura un cașcaval și un salam pentru a-și hrăni copilul înfometat. Nu ajută pe absolut NIMENI faptul că această femeie stă 3 ani în închisoare! …Asta ca să nu mai facem și comparația revoltătoare cu cei care au furat milioane de euro, care rămân cu mare parte din bani și care au primit doar câteva luni de închisoare (detalii mai jos). Iar dacă cineva are vreun dubiu, vă invităm să urmăriți fragmentul VIDEO în care această fetiță cu un suflet cât toată planeta noastră vorbește! …

Ce ţară e aceea în care fiinţa omenească nu mai valorează nimic? Ce țară ai devenit tu, ROMÂNIA mea?

…Mărturisesc faptul că mi-au dat lacrimile urmărind-o pe această copilă, urmărind detaliile acestui caz. Nu mă feresc să spun asta şi nu cred deloc că eşti „slab” dacă empatizezi. Din contră, mă consider, pur și simplu, UN OM NORMAL! Dacă asta este „Justiţia românească”, dacă ăsta este „Statul de Drept”, atunci cred ca JUSTIŢIA ROMÂNEASCĂ E BOLNAVĂ, iar STATUL DE DREPT este el însuşi CORUPT – CORUPT DE URĂ faţă de cetăţeni, faţă de oamenii simpli ai acestui neam!

Când ai un astfel de caz, dacă eşti un stat NORMAL LA CAP ŞI LA INIMĂ, încerci, din contră, să ajuţi familia respectivă. Îi ajuţi pe părinţi să muncească undeva pentru a-şi întreţine copilul, pentru a-şi ajuta fetiţa să meargă la şcoală. Iar ca procuror şi ca judecător… să citezi pur şi simplu un articol de Cod Penal fără să vezi cazul în REALITATEA și COMPLEXITATEA sa este pur şi simplu dovada cea mai clară de LIPSA DE UMANITATE! 

…Nu era infinit mai BINE și mai UMAN să i se dea acestei mame o… alternativă!? Pe cine ajută această situație? Pe fetița asta tristă și atât de încercată o ajută? Pe noi ne ajută? Ne simțim mai bine știind că această femeie e în pușcărie? …Pentru 3 ani!? Pentru că a furat cașcaval din disperare, ca să-și hrănească fiica?! Câți ani a luat, de exemplu, Dorin Cocoș pentru prejudicii de milioane de euro în Dosarul Microsoft instrumentat de DNA?? 2 ani?!? …Din care mare parte a efectuat deja la domiciliul său regesc!? Să comparăm domiciliul lui Cocoș cu magazia în care trăiește acest copil de nouă ani?! …Chiar nu suntem în stare să ne construim un stat care să ne iubească în loc să ne urască?

…VĂ SPUN CU TOATĂ UMANITATEA ȘI DESCHIDEREA DE CARE SUNT CAPABIL: dacă nu suntem în măsură să ne unim și să rezolvăm astfel de cazuri, dacă nu reușim să transformăm România, dintr-o țară a urii și a dezbinării, într-o țară a OAMENILOR, atunci nimic, ABSOLUT NIMIC din ce facem, din ce comentăm, din ce votăm, din ce criticăm nu mai are sens… Mi se pare absolut îngrozitor faptul că vorbim despre „strategii de țară” pe termen lung, în vreme ce, pe termen scurt, CHIAR ACUM, un copil precum această fetiță de doar nouă ani are inima lovită. …Eu, unul, nu mai văd decât o singură șansă – aceea ca România, ca țara mea, ca poporul meu să renască păsându-i, pur și simplu, de ceilalți. Doar dacă vom alege să iubim, în loc să urâm, vom reuși să ne salvăm, să ne vindecăm, individual și colectiv…

…Putem face un pas mare spre însănătoșirea fibrei noastre naționale chiar acum – putem semna această petiție pentru a ajuta 3 oameni, 3 semeni de-ai noștri: fetița de 9 ani, mama ei aflată după gratii și tatăl slăbit și bolnav. Solicităm grațierea mamei care a recurs la gestul disperat de a fura un cașcaval și un salam pentru a-și hrăni copilul înfometat. Nu ajută pe absolut NIMENI faptul că această femeie stă 3 ani în închisoare! Iar dacă cineva are vreun dubiu, vă invităm să urmăriți fragmentul VIDEO în care această fetiță cu un suflet cât toată planeta noastră vorbește!”

 

Olimpia Diaconiuc