1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:00
No menu items!

EURO 2016. 7.000 de polițiști și jandarmi asigură securitatea finalei dintre Franța și Portugalia

spot_img

În urma avertismentelor recente privind riscul ridicat de comitere a unor atentate teroriste în ziua finalei Campionatului European din Franţa, autoritățile din Hexagon au alocat la stadionul din Paris 6.800 de jandarmi şi ofiţeri de poliţie.

Potrivit prefectului Michel Cadot, forţele de ordine vor fi împărţite în jurul stadionul Stade de France, din Saint-Denis, în fanzone-uri, şi pe Bulevardul Champs Elysees în timpul finalei dintre Franţa şi Portugalia, dar şi după terminare, încercând să asigure zonele cheie din capitala Franţei.

În zona arenei Stade de France vor patrula permanent aproximativ 1.300 de jandarmi şi poliţişti, în timp de 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde suporterii ambelor formaţii ar putea să se strângă pentru a sărbători triumful echipei lor naţionale. Fanzone-uri din Paris vor în permanenţă sub observaţia a minim 700 de forţe de ordine. Restul, până la totalul de 6.800, se vor afla în stadion pe parcursul meciului.

Spre deosebire de cazul din 1998, când Franţa a câştigat Cupa Mondială chiar la Paris, poliţia nu va opri traficul pe Champs Elysees dacă naţionala pregătită de Didier Deschamps se va încorona drept campioană europeană, permiţându-le fanilor să sărbătorească.

Finala Euro 2016 dintre Franţa şi Portugalia se va disputa duminică, 10 iulie, de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis.

Emanuel Stan