6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 1:37

Jandarmii i-au sancționat pe protestatarii din 44 de orașe din țară. Sute de amenzi, în valoarea de peste 260.000 de lei

Jandarmeria Română a anunțat că au fost aplicate 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 260.000 de lei, după protestele de miercuri seară față de restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Majoritatea amenzilor au fost date pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 10 dintre cele 44 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

“În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, a transmis Jandarmeria, într-un comunicat.

Protestele au continuat a patra seară, în București și în câteva orașe din țară