1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 5:05
No menu items!

Protestele au continuat a patra seară, în București și în câteva orașe din țară

spot_img

Câteva zeci de persoane s-au adunat miercuri seară în Piaţa Univeristăţii din Bucureşti pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19. După ora 20, oamenii au plecat în marș către Piața Victoriei.

Protestatarii au venit cu bannere, vuvuzele, nu purtau mască de protecţie şi nu au păstrat distanţarea fizică. Conform România TV, câțiva dintre ei au fost luați de jandarmi din mulțime, duși la dube și legitimați.

La Constanța, un bărbat care a refuzat să se legitimeze, a fost imobilizat de forţele de ordine. El a fost pus la pământ şi apoi dus într-o zonă pentru a i se stabili identitatea. La manifestarea de la Constanţa au participat câteva zeci 50 de persoane, care au plecat în marș pe bulevardele principale din oraș.

Protestele au fost reluate miercuri seara şi în Satu Mare. Zeci de oameni au pornit în marş pe străzile oraşului, scrie ziarul local Presasm. Tinerii s-au adunat în centrul municipiului Satu Mare, după care au pornit în marş prin oraş, oprindu-se în faţa sediilor principalelor partide politice şi acuzând organizaţiile politice de faptul că ignoră solicitările cetăţenilor.

La Brăila, tinerele care s-au strâns în fața Prefecturii la protest, s-au prins într-o horă.