duminică, 17 ianuarie 2021 - 5:40

Italia și Elveția înăspresc restricțiile

Vaccinare în stand-by, în Norvegia, din cauza prea multor decese la persoane vârstnice

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid,...

DNA clasează dosarul Chiliman-Moisescu, după ce i-a reținut în 2015

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a clasat dosarul în care fostul primar PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, era acuzat că ar fi primit comisioane în...

Gafa Guvernului Cîțu, pe banii românilor

Angajatorii din România sunt bulversați de o gafă a Guvernului Cîțu. Executivul a uitat să precizeze în hotărârea prin care a fost mărit salariul...

Whatsapp amână noile condiții de confidențialitate, dar nu renunță la ele

WhatsApp anunţă că va amâna cu trei luni aplicarea noilor politici de intimitate, care ar fi trebuit să devină active de la 8 februarie....

Premierul italian Giuseppe Conte a dat primarilor puterea de a închide piețele publice de la ora 21:00, desvăluind, duminică, un pachet suplimentar de măsuri pentru a încerca să oprească o creștere accentuată a cazurilor COVID-19. Elveția a anunțat, de asemenea, obligația la nivel național de a purta măști și interzicerea adunărilor publice la scară largă, transmite Reuters.

Întrucât cazurile zilnice din Italia au atins duminică un nou record de 11.705, Conte a declarat că situația a devenit critică, dar guvernul său a fost hotărât să evite repetarea blocării impuse la începutul crizei din martie.

„Situația este critică. Guvernul este acolo, dar fiecare trebuie să-și facă partea ”, a spus el într-o conferință de presă.

Pe lângă comandarea închiderii caselor de pariuri la ora 21:00 și oprirea competițiilor sportive de amatori și a târgurilor locale, el a spus că guvernul va lua în considerare închiderea sălilor de sport și a piscinelor după verificarea protocoalelor de securitate săptămâna aceasta.

Italia a fost prima țară din Europa care a fost lovită puternic de COVID-19 și are al doilea număr cel mai mare de morți din regiune după Marea Britanie, cu 36.543 de decese de la izbucnirea focarului în februarie, potrivit cifrelor oficiale.

Autoritățile reușiseră să controleze contagiunea în mare măsură până în vară datorită unui blocaj rigid de două luni la nivel național, dar odată cu apariția unui al doilea val au ordonat noi măsuri, inclusiv purtarea obligatorie de mască în public și restricții la întrunirile publice și restaurantele.

Decesele legate de COVID, duminică, au crescut la 69, în creștere față de 47 cu o zi înainte, a declarat ministerul sănătății – mult mai puține decât la apogeul pandemiei din Italia în martie și aprilie, când decesele zilnice au atins un nivel de peste 900.

Și Elveția a anunțat duminică restricții mai stricte pentru a aborda al doilea val de coronavirus care lovește țara, inclusiv obligația la nivel național de a purta măști și interzicerea adunărilor publice la scară largă.

Adunările a peste 15 persoane în locuri publice vor fi interzise de luni și trebuie purtate măști în toate locurile publice interioare, a anunțat guvernul în urma unei ședințe extraordinare.

Un ordin de purtare a măștilor în transportul public a fost extins pentru a acoperi gările, aeroporturile, stațiile de autobuz și tramvai, a spus guvernul, înlocuind un pachet de reglementări care se aplicau în diferite regiuni ale Elveției.

Obligația de a purta o mască se va aplica și magazinelor, băncilor, bisericilor și cinematografelor, a spus guvernul. A recomandat oamenilor să lucreze de acasă, dacă pot.

“Rata infecției cu COVID-19 a crescut foarte repede“, a declarat președintelui elvețian Simonetta Sommaruga reporterilor într-o conferință de presă de la Berna. „Spre deosebire de anterior, aceasta afectează toate cantoanele și toate grupele de vârstă. Odată cu venirea iernii, este foarte important să încetinim răspândirea virusului acum. Fiecare zi contează. ”

Elveția, o țară de 8,6 milioane de persoane, a raportat vineri cel mai mare număr zilnic de infecții de la începutul crizei COVID-19, cu 3.105 de cazuri noi.

Până în prezent, 74.422 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 1.823 de persoane au murit.

Sommaruga a declarat că guvernul este pregătit să impună restricții mai drastice dacă noile nu funcționează.

Nu a fost stabilită nicio limită de timp pentru cât timp vor rămâne în vigoare măsurile – menite să protejeze atât populația, cât și economia -, a adăugat ea.

Ministrul Sănătății, Alain Berset, a confirmat că al doilea val al coronavirusului s-a concretizat acum.

„Pot spune că în ultimele 10 zile, al doilea val este aici … A venit destul de devreme și mai puternic decât am crezut, dar suntem pregătiți pentru situație.”

Avertizare de polei pe Autostrada A3. Deja s-au produs trei accidente

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române îi avertizează pe șoferi că pe autostrada A3 București – Ploiești sunt porțiuni acoperite cu polei,...

Avertizare pentru românii care călătoresc în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, potrivit informațiilor...

OMS, împotriva certificatelor de imunitate și a eliminării restricțiilor la călătorii internaționale

Organizația Mondială a Sănătății nu sfătuiește guvernele să ceară dovezi ale vaccinării sau imunității Covid ca o condiție pentru călătoriile internaționale, invocând „aspecte critice...

Priorități la vaccinare: Persoanele cu handicap și oamenii străzii, cuprinși în etapa a doua a campaniei

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat vineri că persoanele fără adăpost şi cele cu handicap vor intra în etapa a doua de vaccinare anti-COVID,...

STS anunță că plaforma dedicată vaccinării funcționează

Platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă şi poate fi accesată la nivel naţional în vederea programării pentru vaccinare anti-COVID, a anunţat, vineri, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,...