12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 22:48
No menu items!

Israelul transmite că sunt „semne promițătoare” în negocierile pentru un armistițiu în Gaza

spot_img

Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian și fost șef al Armatei, a declarat miercuri că există „semne promițătoare de progres” în ceea ce privește un nou acord de eliberare a ostaticilor din Gaza, pe fondul discuțiilor regionale pentru a asigura o oprire temporară a ostilităților.

”Există încercări în curs de desfășurare pentru a promova un nou acord privind ostaticii și există semne promițătoare ale unui posibil progres. Nu vom înceta să căutăm o cale și nu vom rata nicio ocazie de a ne aduce fetele și băieții acasă”, a declarat Gantz în cadrul unei conferințe de presă televizate, potrivit Reuters.

Gantz a adăugat că, dacă nu se va ajunge la un nou acord, armata israeliană va continua să lupte în Gaza chiar și în perioada Ramadanului, sărbătoarea musulmană care începe pe 10 martie și durează aproximativ o lună.

Duminică, Gantz avertizaze că Israelul va lansa o ofensivă împotriva oraşului Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, dacă ostaticii israelieni deţinuţi de mișcarea islamistă Hamas nu vor fi eliberaţi până la începutul Ramadanului.

T. S.