6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:05

ÎPS Teodosie, revoltat de introducerea în școli a Educației Sexuale: “Nu așa se face!”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie critică intenția guvernanților de a introduce în școli, ca materie, Educația Sexuală și se arată profund revoltat și îngrijorat.

„Este foarte ciudat modul cum se reprezintă lucrurile acestea. Aceste terburi trebuie discutate în familie. Eu, ca duhovnic, recomand preoților și când spovedesc copiii să aibă grijă să nu le sporească curiozități. Noi răspundem de cerșterea lor. Copiii au nevoie de decență. Răul se poate învăța de oriunde. Nu așa se face.

Totusi… curiozitatea stă în natura omului. Sigur că mai controlat. Aceste moduri de inducere a unor idei sunt foarte păguboase. Avem un cuvânt al Scripturii, copiii trebuei să crească cu credința. Trebuie să avem mare grijă de copii pentru că ei sunt viitorul nostru. Chiar m-a revoltat și m-a îngrijorat. Rușinea ajunge la loc de cinste”, a declarat ÎPS Teodosie, la România TV.

Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care Parlamentul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților.