15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 15:07

Iohannis, atac la Stelian Ion: “Sunt și eu nemulțumit”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat miercuri pe ministrul justiției, Stelian Ion căruia i-a reproșat eșecul desființării Secției de Investigare a Infracțiunuilor din Justiție, dar și întârzierea în modificarea Legilor justiției. 

”SIIJ nu a fost desființată, deși toată lumea vorbește despre asta. Ministrul justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției nu sunt nici ele gata, sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Deocamdată, auzim că se întâlnesc și se discută, dar mai este mult de lucru”, a spus Iohannis.

UDMR se opune desființării Secției Speciale și transferului dosarelor la DNA, în ciuda propunerilor venite de la Ministerul Justiției. UDMR a respins până acum toate soluțiile propuse de Stelian Ion și vrea înființarea unei noi secții speciale la Parchetul General.

În privința Legilor justiției, Iohannis a respins public propunerea lui Stelian de întărire a rolului CSM în procesul de numire a șefilor marilor parchete, deși programul de guvernare menționează explicit acest lucru. 

Raluca Dan