-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 10:10
No menu items!

Iohannis a respins propunerile de miniștri interimari: Premierul să meargă de urgență în Parlament

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că respinge categoric propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru miniștrii interimari.

Drept urmare, Klaus Iohannis o trimite pe Viorica Dăncilă în Parlament pentru votul de validare. 

“Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din acești ani, tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave, care vor fi resimțite de toți cetățenii.

Conflictele din coaliția de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne și târguielile pe funcții nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin și, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari.

Să fie clar: Guvernul actual și-a schimbat componența politică! În aceste condiții, Constituția indică, fără echivoc, ce trebuie să facă prim-ministrul. Este datoria și obligația doamnei premier să meargă de urgență în Parlament pentru a obține votul de validare”, a declarat Klaus Iohannis. 

Pentru ministerul Energiei era propus Nicolae Bădălău, pentru Mediu Ioan Deneș, și pentru Relația cu Parlamentul Radu Popa. 

S[pt[m\na trecut[, președintele a respins și propunerile de remaniere primite de la PSD, pentru portofoliile de la Justiție, Educație, Interne și cele două posturi de vicepremier.