13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:34

Înregistrare explozivă. O inspectoare judiciară se plânge că Kovesi i-a cerut să renunțe la controlul la DNA

spot_img

O înregistrare realizată ambiental în biroul procurorului Gheorghe Stan, inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, arată că, pe 4 iulie, imediat după ce la DNA a fost trimisă o echipa de control că urmare a solicitării ministrului justiţiei Tudorel Toader, una din cele şase inspectoare din echipa de control, Mihaela Focica, i s-a plâns acestuia că ar fi fost chemată de Laura Codruța Kovesi și amenințată să se retragă din echipă, scriu jurnaliștii de la Lumea Justiției.

Potrivit luju.ro, din înregistrare reiese că inspectoarea Mihaela Focica era speriată de discuţia avută, s-a plâns că i se poate face oricând un dosar penal, că îi e teamă că are copil acasă şi rate de plătit la banca și că s-a încercat spălarea creierului ei, totul cu scopul de a fi determinată să iasă din echipa de control de la DNA.

Mihaela Focica a făcut parte nu doar din echipa de control de la DNA. A făcut echipă, cu şefa ei, Adriana Pampu Romanescu, în dosarul disciplinar vizând OUG 13/2017, în care procurorii DNA Marius Bulancea, Jean Uncheșelu şi Paul Dumitriu au fost trimişi în judecată disciplinară pentru dosarul deschis abuziv Guvernului României. Inspectoarea Mihaela Focica s-a retras din dosarul cu cei trei procurori Guvernul, iar în cazul controlului DNA s-a raliat cu șefa echipei de control, Elena Rădescu, care s-a poziționat în favoarea DNA, mai arată jurnaliștii luju.ro. 

“M-am panicat… când m-a chemat mi-au tremurat picioarele… ce vacă… te bagă într-un căcat, îţi născocesc orice… e suficient să mă suspende din funcţie, copilul meu rămâne pe drumuri, nu mai am bani” – sunt doar câteva dintre afirmațiile inspectoarei Focica.