16.4 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 12:36

Incendiu violent în Buzău. Arde un centru de colectare a PET-urilor. A fost emis mesaj RO-Alert

Pompierii din Buzău intervin, marţi seară, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la un centru de colectare a PET-urilor, cu risc de extindere la alte imobile. Intervenţia este îngreunată din cauza vântului care suflă cu putere. Au ars două TIR-uri.

La faţa locului intervin 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Buzău, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD. Mai sunt așteptate 4 cisterne cu apă de la Primăria Buzău şi 2 autospeciale de la ISU Prahova.

 “Incendiul se manifestă la un depozit de materiale reciclabile din Zona Industrială. Focul se manifestă pe o suprafaţă de circa 1.500 de metri pătraţi, s-a extins şi la 2 TIR-uri din apropiere, care erau încărcate cu materiale reciclabile. A existat risc de propagare la o hală din apropiere, însă a fost eliminat. La acest moment, incendiul este localizat iar pompierii intervin pentru stingerea lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu.

La faţa locului a ajuns şi prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache.

“Fumul nu se duce către municipiu. Se duce spre zona de sud a judeţului, probabil către Spătaru. A fost emis mesaj RO ALERT.  Era o linie de gaz care trecea pe câmp, dar a fost asigurată şi nu e risc de explozie”.

Sursa care a generat incendiul urmează a fi stabilită de anchetatori, a mai precizat prefectul de Buzău.