joi, 25 februarie 2021 - 7:30

În scandalul PNL, Emil Boc își tranșează poziția: “Nu am nici o funcție în PNL și nu îmi doresc nici o funcție în PNL”

Emil Boc a declarat marți că nu are în prezent nicio funcție în PNL și că nu își dorește nicio funcție la viitorul congres al partidului. În plin scandal pentru șefia PNL, primarul de la Cluj, cel mai bine cotat pentru alegerile interne, tranșează clar discuțiile publice, susținând că problemele interne din PNL nu ar trebui expuse în spațiul public, ci dezbătute în partid.

„Continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească. Cred că dezbaterea trebuie să rămână de aici înainte în partid. Vom avea un congres, când el va fi organizat potrivit statutului”, a declarat Emil Boc.

Boc a adăugat că speră ca la congres să fie o competiție între programe politice, și nu între între persoane.

„Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan, și de Ludovic Orban, și de Robert Sighiartău, și de alți colegi, de toți avem nevoie în PNL”, a spus Boc.

El a repetat că este un om care „nu are nicio funcție și nu-și dorește nicio funcție în PNL”. Întrebat dacă este de părere că președintele Ludovic Orban ar trebui schimbat în acest moment, Emil Boc a spus, din nou, că aceste lucruri „nu se discută decât la congres”.

Scandalul din PNL a pornit de la Rareș Bogdan, care i-a cerut demisia lui Ludovic Orban, acuzându-l că a adoptat un stil dictatorial la conducerea partidului. Și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău l-a susținut în declarații pe Rareș Bogdan, apoi și alți lideri.

În replică, Ludovic Orban a declarat că până la organizarea unui congres, el rămâne șeful PNL.