3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:55
No menu items!

Imaginile iadului din spitalul Piatra Neamț. Mai mulți pacienți în stare gravă așteaptă transferul

spot_img

Unul dintre saloanele de Terapie Intensivă pentru pacienții covid de la Spitalul Județean Piatra Neamț arată ca și cum s-a topit în explozia în care șapte pacienți intubați au murit pe loc. Televiziunea locală Exploziv TV a postat pe Facebook mai multe imagini care arată că temperatura dezvoltată de incendiu a fost foarte mare, acesta fiind alimentat de echipamentele medicale și saltele, dar mai ales de circuitele de oxigen la care erau contectați pacienții.

Managerului spitalului Piatra Neamț a explicat în mai multe intervenții televizate că pacienții dintr-unul din saloane nu au avut nicio șansă, pe când cei din al doilea salon au supraviețuit și așteaptă transferul către alte unități ATI.

În ciuda faptului că sisemul medical românesc a trecut recent prin experiența tragediei de la Colectiv, unul dintre supraviețuitori atrage atenția că ministrul Sănătății nu a semnat ordinul de eficientizare a procedurilor de transfer în străinătate a marilor arși.

Intervenția, coordonată de la București, direct de premierul Ludovic Orban și secretarul de stat Raed Arafat, este criticată de fostul președinte Traian Băsescu, care îl somează pe liderul liberal să îl transfere urgent în străinătate pe medicul de gardă care a încercat să-și salveze pacienții cu prețul propriei vieți. Nelu Tătaru a anunțat deja că medicul care a suferit arsuri pe suprafață mare a fost adus cu ambulanța la Iași, de unde urmează să fie transportat cu aeronavă militară la București, pentru a fi preluat de secția de mari arși de la Spitalul Floreasca.

„Orban! Acum!

Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă.

Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte. Orban, nu uita şi asistenta medicală care are picioarele arse.PS-Cel mai apropiat aeroport este la Bacău (61 km) şi nu la Iaşi (131KM)”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.