15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:38

Un supraviețuitor Colectiv cere demisia lui Nelu Tătaru pentru minciună

spot_img

Unul dintre supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv, implicat în campaniile privind îmbunătățirea condițiilor în care sunt tratați marii arși în sistemul medical românesc i-a cerut, sâmbătă noapte, demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Regizorul Mihai Grecea îl acuză pe reprezentantul guvernului că a mințit atunci când a afirmat că în mandatul său au fost modificate procedurile privind gestionarea marilor arși, conform unui mesaj postat pe Facebook.

”Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia! Ați mințit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Ați spus că s-a ușurat transferarea în străinătate a pacienților cu arsuri, că ați semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supraviețuitori de la Colectiv l-a inițiat și negociat cu trei Miniștri ai Sănătății, și pe care l-ați avut în transparență în feb-martie 2020. Nu l-ați semnat. Transferarea pacienților cu arsuri e tot în pixul ministrului și al secretarilor de stat. Și tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat. Domnule ministru, dacă v-ați fi făcut treaba, în seara asta nu trebuia să plecați la Piatra Neamț ca să rezolvați lucrurile. Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcționare, implementat și exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcționa decât cu mecanisme și proceduri, nu cu miniștri care stau cu fundul în mașină și merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteți în poziția în care trebuie să vă dați demisia. Nu este posibil să mai continuați să rămâneți în fruntea sănătății.”, a scris Mihai Grecea.

10 oameni au murit în ceea ce pare să fi fost o explozie ce a avut loc, sâmbătă seară, într-un salon de terapie intensivă de la spitalul Piatra Neamt. Patru cadre medicale au fost grav rănite, printre acestea aflându-se medicul de gardă care a încercat să stingă incendiul, dar echipamentul său de protecție a fost cuprins de flăcări, provocându-i arsuri pe 80% din suprafața corpului. Acesta urma să fie transferat cu o aeronavă militară la singurul loc disponibil pentru mari arși de la Spitalul Floreasca, după ce a fost dus cu o ambulanță la Spitalul Judeșean Iași, iar transportul cu un elicopter nu a  fost posibil din cauza vremii.