25.2 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 21:31
No menu items!

Nelu Tătaru, citat de presa internațională : Toate spitalele publice vor fi coordonate de ministerul sănătății, în noua legislație

spot_img

Reuters, Le Monde, BBC, Euronews au relatat despre incendiul în care cel puțin 10 români grav bolnavi de covid și-au pierdut viața, sâmbătă seară, în spitalul Piatra Neamț. „În legislația viitoare, toate spitalele publice vor fi coordonate de ministerul sănătății”, este declarația centrală a narațiunii preluate de Reuters cu privire la incendiul din secția ATI a unui spital condus de nu mai puțin de opt manageri numiți de ministerul sănătății în ultimul an.

Spitalele locale sunt conduse în prezent de consiliile județene, ceea ce face dificilă supravegherea generală a sistemului de sănătate, explică jurnaliștii Reuters.

Tătaru a spus că la spitalul Piatra Neamț va continua să funcționeze o unitate de terapie intensivă pe un alt etaj.

Incendiul a fost cel mai mortal al țării din 2015, când un club de noapte din capitala București a ars și au murit 65 de persoane. Această explozie a declanșat proteste în masă în toată România împotriva culturii grefei și a lipsei de responsabilitate din țară. România, care are una dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de asistență medicală din Uniunea Europeană, a raportat 353.185 de cazuri de coronavirus și 8.813 de decese.”, este descrierea Reuters, preluată de cea mai mare parte a presei occidentale.

Sursa foto: Ziar Piatra Neamt