19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 14:10
No menu items!

Guvernul a sesizat CCR pentru blocajul provocat de refuzul lui Klaus Iohannis de a numi doi miniștri

spot_img

Guvernul României a sesizat Curtea Constituțională a României pentru a soluționa blocajul creat de Klaus Iohannis prin refuzul de a semna decretele de numire a doi miniștri în cadrul remanierii propuse de Executiv.

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat, vineri, că România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului UE și a lansat un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis căruia i-a reproșat că blochează activitatea Guvernului. De asemenea, premierul a anunțat că astăzi a sesizat CCR în scandalul remanierii.

„Singura situație incertă în acest moment este creată de domnul Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniștrilor în două domenii importante, mă refer la Dezvoltare și Administrație Publică, dar și la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă. (…) Nu ne putem permită să numim miniștri după ce au fost preluate toate dosarele, după ce au fost stabilite prioritățile pe fiecare domeniu în parte. De aceea, astăzi am sesizat CCR pentru a soluționa acest blocaj creat de dl președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, nu mi-am dorit acest lucru, dar -așa cum am spus- interesul României, interesul românilor este mai presus de ambiții, de jocul politic sau campanie electorală”, a spus Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.

Valeriu Motoc