5 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 11:22

Grupul PNL de la Cluj a câștigat. UDMR renunță la numirea unui prefect în județ

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat azi că formațiunea pe care o conduce este dispusă să renunțe la nominalizarea unui prefect la Cluj, în schimbul unui post similar în alt județ. Anunțul vine după o serie de scandaluri făcute de liderii PNL Cluj, în frunte cu primarul Emil Boc, care au amenințat cu demisia din partid dacă prefectul județului urma să fie de la UDRM, și nu de la PNL.

Ultimul scandal făcut de PNL Cluj pe tema numirii unui prefect în județ din partea UDMR, așa cum a decis conducerea partidului, a avut loc sâmbăta trecută, la ședința BPN a PNL. Europarlamentarul Daniel Buda, fost deputat de Cluj, a reiterat amenințările cu demisia făcute de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, împreună cu 70 de primari, urmat de edilul Emil Boc și a cerut conducerii PNL să revină asupra deciziei de a pune un prefect UDMR la Cluj, în schimbul altui județ. 

Astăzi, președintele formațiunii maghiare a declarat, la Cluj24.ro, că Uniunea vrea postul de prefect de Bihor în locul Clujului. 

”Se poate schimba prefectul de Cluj cu cel de Bihor. Pentru noi nu era Clujul prima opțiune dar asta a ieșit în urma negocierilor. Se poate schimba prefectură cu prefectură, Bihorul cu Clujul, asta este singura posibilitate”, a spus Kelemen Hunor.

El a mai precizat că UDMR nu are nicio dispută cu PNL, discuțiile pe marginea postului de prefect de Cluj fiind o problemă internă a liberalilor.