5 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 11:59

Florin Cîțu s-a enervat: “Este un singur premier!”

Premierul Florin Cîțu s-a supărat, marți, la Parlament, spunând că există un „singur premier” care va face evaluarea execuției bugetare și care va lua o decizie în acest sens.

Premierul a fost întrebat când va fi adoptat bugetul, el răspunzând că deocamdată este în curs de avizare, apoi proiectul va fi supus adoptării în ședința de guvern și ulterior în Parlament. El a subliniat apoi că evaluarea execuției bugetare se face DOAR de către premier.

„Este un singur premier, iar el este cel care face această evaluare. Se pot face evaluări în coaliție, bineînțeles, dar deciziile de a vedea evoluția bugetară se face de către premier”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă are nevoie de acordul partidului din care face parte acel ministru, Florin Cîțu a răspuns: „Execuția bugetară este simplu de văzut. Evaluările se fac foarte simplu. Execuția bugetară este transparentă. Avem acest buget, vedem cum a fost până la jumătatea anului și apoi vom lua decizii. O decizie va fi de a reduce din bugetul ministerului respectiv, dacă nu a fost făcută execuția. Dacă vedem o execuția foarte proastă, o să avem nevoie de un alt expert în acel domeniu. Lucrurile sunt foarte simple”.