9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:12

Grevistii de la metrou nu vor mai fi cercetati disciplinar. Ce au negociat cu Metrorex

Metrorex a anunţat, marţi seară, că s-a finalizat prima rundă de discuţii cu reprezentanţii sindicatului și că nu vor exista disponibilizări, iar cercetarea celor care au participat la protestul de vineri este suspendată.

Conducerea companei precizează însă că problemele financiare ale Metrorex trebuie rezolvate, iar cercetarea penală şi recuperarea pierderilor de la cei care au blocat metroul continuă.

”Discuţiile cu sindicatul USLM s-au finalizat marţi, 30 martie, cu aceleaşi concluzii precum cele stipulate în procesul verbal de vineri, ziua acţiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului. În cadrul discuţiilor, directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, a reiterat că, la acest moment nu se vor opera disponibilizări. Situaţia economică a companiei va fi pe agenda unei discuţii viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să îşi asaneze problemele financiare”, a transmis Metrorex, într-un comunicat de presă.

Potrivit Metrorex, „matematica nu este subiect de negociere” și prin urmare „dezechilibrele dintre venituri și cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliți prin lege”.

“Pe perioada discuţiilor cu sindicatul, acţiunea disciplinară internă la adresa participanţilor la acţiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura Bucureşti”, a mai transmis compania.

Discuțiile dintre USLM și Metrorex vor dura până în data de 5 aprilie.

Metrourile nu au funcţionat, vineri, după ce câteva sute de angajaţi au protestat coborând pe căile de rulare.

Metorex a anunţat că pierderile cauzate de acţiunea de protest considerată ilegală depăşesc 2,8 milioane de lei, ar compania va face toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus o plângere la DNA, iar Metrorex la DIICOT, fiind deschise anchete.