9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 12:59

90 de copii infectați cu SARS-COV2 sunt internați, iar cinci sunt intubați

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Andreea Moldovan, a anunţat într-o conferință de presă că aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitalele din țară cu cu diverse forme de COVID-19. Dintre aceștia, cinci sunt intubați.

Nouă copii sunt în stare gravă, iar cinci sunt intubați

„Sunt 120 de paturi (de Terapie Intensivă – n.r.) pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, nouă paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, se săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi de asemenea este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care de un an de zile este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite”, a declarat Andreea Moldovan în conferința de presă susținută, marți, alături de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Secretarul de stat a mai precizat că boala poate fi severă pentru unii dintre pacienţii cu vârste fragede.

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a explicat medicul.