32.5 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 15:03
No menu items!

Declarație extremă la adresa românilor din Spania: „Trebuie alungați în șuturi”

spot_img

Macarena Olona este deputata pentru Granada și secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților. Ea a declarat, luni, că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund în momentul în care ocupă clădirile”.

Membra parlamentului spaniol a lansat atacul extrem de dur la adresa românilor în contextul situației din cartierul La Chana din Granada, ocupat în mare parte din români pe care îi acuză de mizerie.

Olona spune că guvernanții „au o politică ce se îndepărtează tot mai mult de nevoile spaniolilor”. „Acești politicieni nu au zone românești în cartierele lor, oameni care locuiesc ilegal în case și care generează probleme serioase de conviețuire, așa cum se întâmplă în Chana”, a spus Macarena Olona, potrivit La Vox de la Galicia.

„Printre prioritățile noastre se numără zone din Granada, cum ar fi La Chana, pentru că dacă facem o plimbare prin Plaza de la Unidad vedem un cartier complet abandonat: este un loc în care copiii ar trebui să alerge sau persoanele în vârstă ar putea să se odihnească, după mult efort și atâția ani de plată a impozitelor, astăzi nu au bănci decente unde să poată sta”, a spus Olona.

Olona spune că rezidenții spanioli au părăsit cartierul nemodernizat, pentru că imobilele nu aveau nici măcar lifturi, acestea fiind „ocupate progresiv în majoritate de populația românească”, informează LaVozDeGalicia.

Olona, care a vizitat zona, a spus că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate.