18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:48

Gest extrem. Un tânăr și-a dat foc din cauza unei datorii pe care n-a putut să o achite

Tânărul are 27 de ani, este din Vișeul de Sus, iar în noaptea de duminică spre luni, s-a autoincendiat. Bărbatul era cuprins de disperare din cauza unei datorii de 5000 de euro pe care nu reușea să o achite. Mama lui a alertat polițiștii și pompierii.

Chinuit de gândul că nu își poate achita datoria, ar fi luat un recipient de doi litri plin cu benzină pe care și l-a turnat pe haine, apoi și-a dat foc cu o brichetă. Îngroziți, oamenii, alertați de strigătele disperate ale mamei lui, au sărit să stingă flăcările. Femeia a cerut ajutor la 112.

“Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat apelanta şi persoana în cauză, un tânăr de 27 ani, ambii din Vişeu de Sus. Din discuţiile purtate cu apelanta, poliţiştii au constatat că tânărul de 27 ani şi-a aruncat benzină peste corp, după care şi-a dat foc cu o brichetă. La faţa locului a fost prezent şi un echipaj al Ambulanţei, care l-a transportat la spitalul din Vişeu de Sus în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a spus Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Bărbatul a suferit arsuri de gradele 2 şi 3 şi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş din municipiul Baia Mare, unde medicii se străduiesc să îi salveze viața.

Tânărul ar fi recurs la acest din cauza unor datorii financiare de aproximativ 5.000 de euro. Potrivit vasiledale.ro în urma cu câteva zile tânărul ar fi intenționat să se spânzure.