26.1 C
București
marți, 30 mai 2023 - 17:33
No menu items!

Franța a identificat prima infecție cu varianta Omicron a coronavirusului

spot_img

Un prim caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului a fost confirmat, miercuri, în Franţa, la un bărbat rezident în regiunea pariziană, depistat pozitiv la revenirea dintr-o călătorie din Nigeria, anunță Reuters.

Bărbatul, nevaccinat împotriva COVID-19, cu vârsta între 50 şi 60 de ani, nu prezenta simptome în momentul efectuării testului, la coborârea din avion pe 25 noiembrie, a precizat Agenția Regională de Sănătate (ARS).

Soţia sa, tot nevaccinată şi cu care a fost în călătorie, „a fost testată pozitiv la COVID-19 şi în prezent se realizează o secvenţiere pentru a se verifica dacă este vorba tot despre varianta Omicron”, a menţionat ARS.

Cuplul a rămas în izolare de la intrarea în ţară. Franţa a anunţat miercuri o înăsprire a condiţiilor de intrare pe teritoriul său, impunând teste negative pentru toţi călătorii, chiar şi vaccinaţi, ce vin dintr-o ţară din afara Uniunii Europene.

Joi, principalul consilier ştiinţific al guvernului, Jean-Francois Delfraissy, a declarat că varianta Omicron ar putea ajunge dominantă în Franţa până la sfârşitul lunii ianuarie, dar că între timp, ar fi posibil să fie sărbătorit Crăciunul în bune condiţii dacă se vor lua măsuri pentru limitarea răspândirii Delta.