6.5 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 9:57
No menu items!

FOTO. Patronul de la Ferma Dacilor s-a întors la locul tragediei. Anchetatorii fac reconstruirea evenimentelor după incendiul devastator

spot_img

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a fost scos marți din arest și dus la Tohani pentru a se face reconstituirea tragediei din ziua în care au murit carbonizate 8 persoane, printre care și 3 copii.

Patronul Fermei Dacilor, însoți de procurorul de caz, polițiști și criminaliști, le explică pas cu pas anchetatorilor firul evenimenetelor din ziua în care pensiunea a fost mistuită de flăcări. 

El le arătă anchetatorilor cum a intrat cu o lanternă și cu o mască de gaze în vila care ardea pentru a scoate oamenii rămași captivi, așa cum a povestit că a făcut. Încercarea sa a eșuat din cauză că, susține el, se îneca cu fum.

Ulterior, după cum a relatat, Dinicu a încercat să stingă focul care mistuia tot cu ajutorul unui furtun, însă nici acest lucru nu i-a reușit.

De asemenea, Dinicu va trebui să arate cum a încercat să taie un perete cu drujba pentru a pătrunde într-o cameră unde erau cazate victime, după cum a declarat chiar el.

Experții angajați de patron participă și ei la reconstituire.

Cornel Dinicu ar fi găsit în ruinele de la Ferma Dacilor o patină ce îi aparținea fiului său, mort în incendiu, potrivit Antena 3 CNN. Copilul de 11 ani era hocheist la Brașov, iar viitorul său părea unul promițător.

Cornel Dinicu rămâne în arest

Ieri, magistrații de la Judecătoria Ploiești au admis cererea procurorilor de prelungire a măsurii preventive. Cornel Dinicu rămâne, așadar, încă 30 de zile în arest, până pe 2 martie, după ce instanța a respins ca neîntemeiată cererea acestuia de revocare a măsurii  arestului preventiv şi de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv controlul judiciar. În arest la domiciliu rămân în continuare și administratorii complexului turistic, Ristin Vitomir-Adrian și Ilie Adelina-Elena.

Cornel Dinicu, patronul de facto al Fermei Dacilor, a fost arestat pe 3 ianuarie 2024 pentru moartea celor opt oameni în urma incendiului care a mistuit pensiunea în a doua zi de Crăciun.

                                                                                                     Adina Bucur Silav

SURSA FOTO: Capturi Antena 3 CNN