9 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 17:12
No menu items!

Patronul de la Ferma Dacilor rămâne în arest încă 30 de zile. Anchetatorii nu au găsit dovezi privind incendierea intenționată a pensiunii

spot_img

Judecătoria Ploiești a admis luni cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova și a dispus ”prelungirea măsurii preventive a arestului preventiv față de inculpatul Dinicu Cornel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024, inclusiv”.

”Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpatului Dinicu Cornel de revocare a măsurii preventive a arestului preventiv şi de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar”, se mai arată în decizia instanței.

De asemenea, Judecătoria Ploiești a dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu față de inculpații Ristin Vitomir Adrian și Ilie Adelina Elena, ambii cercetați pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Ancheta nu a găsit dovezi privind incendierea intenționată a pensiunii

Măsura nu este definitivă, iar părțile pot formula contestație în termen de 48 de ore, se mai arată în decizia Judecătoriei Ploiești, publicată pe portalul instațelor.

Cornel Dinicu, patronul de facto al Fermei Dacilor, a fost arestat pe 3 ianuarie 2024 pentru moartea celor opt oameni în urma incendiului care a mistuit pensiunea în a doua zi de Crăciun.

Între cei decedați se află și unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, care a spus că focul a fost pus intenționat.

D.Constantin