8 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 19:40
No menu items!

Elevi în cămăși populare cu mânecă scurtă, la minus 6 grade, pentru pozele oficialilor de Ziua Micii Uniri

spot_img

Elevi din Dej au fost ținuți la minus 6 grade, în cămăși populare cu mânecă scurtă, pentru pozele oficialilor locali de Ziua Micii Uniri. Elevii au dansat Hora Unirii în Piața Bobâlna din municipiul Dej și au participat la o ședință foto alături de oficialii locali, potrivit imaginilor postate pe Facebook.

Potrivit afișului oficial al festivităților organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, evenimentul a durat în jur de 20 de minute, timp în care 12 elevi îmbrăcați subțire, unii cu cămașă populară cu mânecă scurtă, au stat la minus 6 grade alături de oficiali locali, inclusiv primarul, care erau îmbrăcați cu geci și paltoane.

Evenimentul a avut loc pe 23 ianuarie, cu o zi înainte de data oficială în care se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor. Potrivit publicației Edupedu, care a relatat la rândul ei despre subiect și care citează date ale Administrației Naționale de Meteorologice, temperatura era în Dej de minus 6 grade Celsius.

Potrivit Ziar de Cluj, o mămică din Dej a scris revoltată despre atitudinea oficililor din Dej care i-au ținut în frig pe copiii îmbrăcați doar în costume naționale ca să-și facă ei poze cu care să se mândrească pe Facebook. În timp ce copiii înghețau de frig, aleșii erau bine îmbrăcați și rânjeau la obiectiv.

„Răbufnesc când văd mârlănia și nesimțirea celor care conduc orașul nostru față de viitorul acestui popor care sunt copiii noștri. Sunt o mamă a doi copii din Dej și mă doare sufletul când văd cum își bat joc de copiii noștri animalele, că nu îi pot numi oameni pe cei din poze, care rânjesc la obiectiv și țin copiii dezbrăcați afară iar ei sunt bine  îmbrăcați și cu mănuși. Ziua Unirii la Dej se ține în 23 ianuarie și nu în 24 ianuarie să nu își piardă ziua liberă mai marii orașului și bineînteles delegatul Consiliului Judetean, dl Arion  Hadrian,PNL, culmea culmilor profesor si fost Inspector Școlar Judetean. RUȘINE”, se revoltă mămica.

D.Constantin