15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 5:37
No menu items!

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, face mișto de ședința coaliției: „Au nostalgia protocoalelor”

spot_img

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a scris, marți, pe Facebook, un comentariu ironic la adresa liderilor coaliției de guvernare, care discută modificarea protocolului guvernamental.

Tudorel Toader spune despre cei de la PNL și USR-PLUS că au nostalgia protocoalelor, cu referire la cele cu SRI.

„Nostalgii….de primăvară!

Partenerii de guvernare au „nostalgia” protocoalelor.

CCR examinează constituționalitatea legilor și a OUG, nu și a protocoalele de guvernare!”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Liderii celor trei partide din coaliția de guvernare s-au reunit din nou în ședință, marți, după ce, cu o seară înainte, și-au exprimat fiecare opiniile, dar nu au ajuns la nicio concluzie. USR-PLUS nu va mai cere schimbarea premierului Florin Cîțu, dar vrea ca premierul să se consulte, în coaliție, cu privire la orice măsură pe care ar dori să o ia împotriva unui membru al cabinetului, care face parte din alt partid.

De cealaltă parte, PNL este de acord să încheie un acord cu USR-PLUS, care să cuprindă agenda guvernamentală, un mecanism de revocare a unui ministru astfel încât să nu se atingă prerogativele premierului de a decide, dar să existe o informare și o evaluare în prealabil, cu liderii coaliției de guvernare. 

Emanuel Stan