13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:57

Cîțu: “Slujba de Înviere va fi afară!” / Bănescu: “Vor intra și în Biserică!”

Declarații contradictorii privind Slujba de Înviere. Premierul Florin Cîțu a afirmat într-un interviu televizat că Slujba de Înviere va fi oficiată cu credincioșii în aer liber. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a reacționat imediat și a spus că oamenii vor putea asista la slujba de Paște în interiorul bisericii, în număr limitat, în funcție de spațiu așa cum prevede și hotărârea de guvern și cum Biserica a transmis deja către parohii.

„Vă aduc aminte de Hotărârea Guvernului nr 432 din 8 aprilie 2021 în care sunt stipulate precis toate elementele privitoare la desfășurarea slujbelor religioase, inclusiv slujba de Înviere. Din acest motiv, Cancelaria Sfântului Sinod a emis deja îndrumări foarte riguroase cu privire la desfășurarea acestor slujbe”, a spus Bănescu la Digi 24.

„Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioșii în număr mai mare, care se desfășoară afară, după aceea, această majoritate a credincioșilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea rămâne atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar și în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie. Vor putea pătrunde în interior doar un număr limitat de persoane, conform spațiului disponibil”, a explicat el.