7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 13:59
No menu items!

Fostul deputat PSD, Dorin Lazăr Maior, adus din Dubai pentru a face șapte ani de închisoare

spot_img

Fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior, a fost extrădat, joi, din Dubai, pentru a-și executa pedeapsa de şapte ani de închisoare pe care a primit-o în dosarul „Romexterra”.

Fost deputat PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost dat în urmărire internaţională, în 2013, după ce a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Mureş, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul „Romexterra”.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată, în 2006, de procurorii DNA Braşov, pentru că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov, Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

„Din probele administrate a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material injust”, se arăta într-un comunicat al DNA Braşov.

În acest dosar, Tition şi Maior au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi sub acuzaţia de şantaj la finele lunii decembrie 2006 şi până în mai 2007.

Andrei Tudor